Johor Search

Custom Search

Followers

15 December 2010

News @ Feryco

News @ Feryco


Air Mizam Penawar Kencing Manis & Penyakit Kronik

Posted: 14 Dec 2010 02:15 AM PST

Air Mizam merupakan satu produk dari Mizam World Resources sebuah syarikat yang ditubuhkan pada Mei 2010 beroperasi di Marang, Terengganu dan menjalankan perniagaan dengan plan pemasaran trading.

Mizam World Resources menawarkan satu produk yang unik yang mana hasil sumbernya merupakan Kombinasi Khazanah Alam Ciptaan Ilahi yang telah wujud beribu tahun dahulu untuk manfaat kita bersama. Sumber asli ini telah diguna dalam perubatan Islam sejak sekian lama. Hari ini pihak MWR telah menterjemahkan semula dalam masyarakat moden agar menjadi salah satu keperluan utama masyarakat hari ini dalam menyelesaikan permasalahan kesihatan di zaman moden ini.

Air Mizam merupakan kombinasi di antara Air Zam-zam, Mineral Kristal Putih & Amber. Elemen-elemen semulajadi ini sangat diperlukan oleh tubuh badan manusia.

Air Zam-zam mengandungi 92 “Natural” Elemen Mineral dan diketahui umum khasiatnya digabungkan pula dengan mineral kristal putih yang telah wujud semulajadi sejak jutaan tahun lalu dan merupakan sumber bersih dan bebas dari sebarang pencemaran alam.

Sabda Rasulullah S.A.W, “Sesiapa yang memulakan makan dengan memakan SECUBIT GARAM, Allah akan hindarkan 330 jenis penyakit, yang paling kurang ialah gila, kusta, sakit perut dan sakit gigi. Yang bakinya diketahui oleh ALLAH sahaja."

Saranan Nabi SAW ialah supaya memakan sedikit garam sebelum makan ini nampaknya berlawanan dengan pendapat perubatan moden yang menyatakan bahawa memakan garam berlebihan itu membahayakan kesihatan. Ini di sebabkan garam yang berada di dalam rumah kita dan sekeliling kita adalah GARAM BERKIMIA. Tetapi dengan ilmu metabolisme jasmani di zaman moden. Ini jelas mengesahkan bahawa nasihat Rasulullah SAW itu memang bijak dan tepat,sesuai dengan sains moden.

“Saya mengalami sakit kencing manis yang teruk. Badan selalu letih dan lesu serta tidak bermaya. Keadaan kesihatan saya amat merungsingkan saya kerana tidak dapat melakukan kerja-kerja rumah seperti dahulu. Setelah diperkenalkan dengan MIZAM dan hampir 2 minggu menggunakan produk ini, kesihatan bertambah baik. Allah telah mengembalikan semula kesihatan saya. Saya sangat bersyukur kerana saya dapat melakukan kerja-kerja rumah seperti biasa. Alhamdulillah, saya juga dapat mengerjakan solat saya dengan lebih sempurna.” kata Puan Mariam Binti Saad, seorang penguna Air Mizam.

Selain dari kencing manis, Air Mizam juga digunakan untuk pengidap penyakit darah tinggi, sakit buah pinggang, barah, tiroid, kanser payudara, buasir, gastrik, senggugut, sakit jantung, paru-paru, hepatitis B, kelamin lemah, keputihan, sembelit, ulser, gout, katarak mata, sakit kulit (psoriasis), kulit sensitif, migrain, strok, kebas anggota, sawan, asma, sakit otot, jerawat, gangguan makhluk halus dan pelbagai lagi.

Jika anda atau ibu dan bapa anda mengalami penyakit kencing manis atau mana-mana penyakit diatas, jangan biarkan ia berlarutan. Sila dapatkan produk Air Mizam ini dengan segera di www.mizam.my atau boleh terus hubungi kami di website tersebut.

Air Mizam merupakan sekelumit nikmat dan anugerah dari Allah untuk manfaat kepada hambaNya. Air Mizam juga berupa satu ikhtiar untuk menjadikan hidup lebih sihat dan cergas. Namun perlu diingat, setiap baik dan buruk itu datangnya dari Allah jua. Kesihatan yang baik atau sebaliknya merupakan salah satu anugerah dan ujian dari Allah untuk hambanya. Apabila sesuatu penyakit itu dapat disembuhkan sengan cara moden, maka pelbagai kaedah atau ikhtiar akan diusahakan untuk mencari kesembuhan. Apa yang terkandung di dalam Air Mizam merupakan satu jalan alternatif untuk kita berikhtiar bagi menyembuhkan sebarang penyakit dan telah digunakan dalam perubatan Islam sejak bertahun dahulu.

Dengan mengamalkan Air Mizam dengan penuh istiqomahdan disertakan dengan beberapa amalan dan petua dari ayat-ayat Al-Quran, insyaallah mudah-mudahan Allah mempercepatkan penyembuhan penyakit yang dihidapi kerana sesungguhnya Allah jualah yang maha penyembuh dan meyembuhkan segala penyakit.

Setitis Segalanya Mungkin Berubah

MIZAM WORLD RESOURCES
JALAN TELAGA BATU,
SEBERANG MARANG,
21600 MARANG, TERENGGANU.

Web: http://www.mizam.my
Blog: http://blog.mizam.my
Facebook: http://www.facebook.com/airmizam
Twitter: http://www.twitter.com/AirMizam

No comments:

Post a Comment

Informasi Anda..

Blog Pilihan